• A
  • A
  • A

Care Invest Nieuws

4 September 2013

CASA Study bezoekt WZC Weverbos

WZC Weverbos krijgt op 10 oktober bezoek van het Europese CASA Study Visit. Daarbij zal de internationale organisatie vooral interesse tonen voor de innovatie die Weverbos heeft doorgevoerd met onder andere de multifunctionele schermen die in elke kamer hangen.

 

CASA is een project van het Europese Interreg IVC, met als Vlaamse tak Flanders’ Care. Het bezoek kadert in hun doelstelling om kennis en innovatie betreffende dienstverlening naar autonoom leven met andere landen te delen.

 

In totaal zijn er 14 deelnemende internationale organisaties binnen 13 Europese regio’s die samen werken om via het AAL-programma de levenskwaliteit van ouderen te verhogen. Daarbij kijken zij vooral naar het gebruik van informatie- en communicatietechnologieën.

 

Andere thema’s die aan bod komen, zijn veiligheid, zelfbehoud, sociale interacties, mobiliteit, leefbaarheid en chronische ziektes. Regio’s die deelnemen zijn onder andere Noord-Brabant in Nederland, Kent en Schotland in het Verenigd Koninkrijk, Zuid-Denemarken en Catalonia en Andalucia in Spanje.

 

Bron:

http://www.casa-europe.eu

www.flanderscare.be

 

Site by 9000 Studios