• A
  • A
  • A

WZC Zilversterre

Woon- en Zorgcentrum Zilversterre wordt gebouwd volgens de principes van de helende omgeving.

Met een helende omgeving scheppen wij een klimaat dat bijdraagt tot het welvoelen en het psychologisch welzijn van onze bewoners. Want rust, veiligheid, en comfort staan voorop en dat komt onder meer tot uiting in de klantvriendelijke ontvangst, de overzichtelijke indeling voor een gemakkelijke oriëntatie, de natuurlijke uitstraling
van gebruikte materialen en kleurpalet. Er is ook oog voor zoveel mogelijk contact met de buitenwereld. Daarom is er rond het gebouw een groene, gezellige tuin voorzien met comfortabele wandelpaden en een petanquebaan.

Bovenop het gebouw bevindt zich nog een enorme daktuin met zicht op Gent.

Het gebouw speelt ook in op de prikkeling van de zintuigen. Zo kan licht invloed hebben op het bioritme. Voldoende licht remt mogelijk de achteruitgang van het geheugen en oriëntatievermogen af. Kleuren dragen bij aan de gemoedstoestand, terwijl akoestiek en geuren kunnen kalmeren, inspireren en de sfeer verbeteren.

Site by 9000 Studios